×

Osvrt na 2021. godinu u Poliklinici Mazalin

Ponekad me ljudi znaju pitati „Čime se ti točno baviš, što ti točno radiš“? Nekome tko je poduzetnik, direktor, vlasnik, ovo pitanje ima vrlo jasan odgovor, međutim ipak bi se malo voljela osvrnuti na ovo, za sve one koji žele znati više 😉

uprava poliklinika mazalin

Koja je moja uloga u Poliklinici Mazalin?

U Poliklinici Mazalin sam Izvršna direktorica/Suvlasnica poliklinike što ukratko znači da je moja uloga upravljanje i preuzimanje odgovornosti za cjelokupno poslovanje. Stavka odgovornosti je vrlo bitna, jer nosi sa sobom očekivanja i na kraju dana nerijetko velike izazove, ali o tome nekom drugom prilikom.

Poduzetništvo me oduvijek privlačilo zbog svoje dinamičnosti i slobode da radimo prema vlastitim uvjerenjima i kako mislimo da je najefikasnije. Obiteljsko poduzetništvo smatram dodatno izazovnim, zbog velike želje da se nastavi razvijati dugi niz godina te da tim nadmaši vlastita očekivanja i da članovi tima s vremenom postanu najbolje verzije sebe uživajući u onome što rade. Ovo je maraton, ne sprint i potrebno je imati to na umu.

Moje glavne makro odgovornosti su:

 • Rast i razvoj poslovanja
 • Rješavanje problema
 • Optimizacija poslovanja
 • Vođenje i širenje tima
 • Vođenje promjena
 • Sistematizacija postojećih i uvođenje novih procesa
 • Sklapanje i održavanje partnerstva
 • Kontinuirani rad na sebi i vlastitim vještinama

 

Uz to se naravno vežu mnoge mikro odgovornosti i svakodnevni zadaci koji su u skladu sa vizijom poliklinike, strategijom poslovanja, godišnjim KPI-jevima i mjesečnim ciljevima.

Poslovanje u pandemiji

Moram reći da sam se nadala da će pandemija u 2021. godini biti iza nas, a ušli smo već u treću godinu poslovanja u vrijeme pandemije. Protekle dvije godine naučile su nas strpljivosti i agilnosti u poslovanju, što smatram da su ključne osobine koje svaki poslovni subjekt treba izbrusiti za uspješan izlazak iz bilo kakve krizne situacije.

Sa strane poliklinike napravili smo sve što je moguće da osiguramo zaštitu i sigurnost naših pacijenata i medicinskog tima, a s druge strane da balansiramo sigurnost i stabilnost poslovanja. Radimo najbolje što možemo u datim okolnostima.

Vrlo je važno, a istovremeno jako teško prihvatiti da su neke stvari izvan naše kontrole, što je dio procesa osvješćivanja, a pandemija nas je definitivno suočila sa nama samima.

Mnoge kompanije su u vrijeme pandemije potpuno promijenile poslovni model kako bi opstale, a neke su prilagodile svoje proizvode i usluge novim okolnostima. Mi smo također morali prilagoditi neke stavke poslovanja te nam se u mnogim sferama pokazalo da kriza nosi brojne prilike.

Daleko najbitniji uspjeh koji smo ostvarili u vrijeme pandemije je očuvanje zdravlja tima i pravovremeno pružanje pomoći našim pacijentima.

vizija poliklinika mazalin

Osvrt na 2021. godinu

Prošlu godinu sažela bih u 3 riječi: ustrajnost, inovativnost, napredak.

Ponosna sam na rast i napredak poslovanja u zadnjih 5 godina, sa naglaskom na 2021.

Prekretnice koje bi navela su:

 • Zapošljavanje dvije nove izvrsne ginekologice, doktorice Jelčić te doktorice Lukas-Stančin
 • Timu doktora pridružila se i radiologica, doktorica Marušić
 • Dobili smo važno pojačanje u timu medicinskih sestara, Ivanu
 • Naš tim kontinuirano raste iz godine u godinu
 • Investirali smo u nove ultrazvučne aparate za dijagnostiku i kako bi pružili najvišu kvalitetu usluge
 • Napravili smo ogroman zalogaj u digitalizaciji poslovanja, uvođenjem CRM sustava
 • Preuredili smo trenutni interijer poliklinike kako bi se pacijentice što ugodnije osjećale
 • Dobili smo 8. po redu certifikat Najdoktor te su pacijentice prepoznale stručnost i rad doktorica Mazalin, Jelčić i Marušić i cijelog tima poliklinike
 • Napisali smo preko 100 edukativnih blogova na temu ginekologije, trudnoće, radiologije, ženskog zdravlja i majčinstva
 • Ostvarili smo rekordne rezultate u marketingu
 • Rastuće i stabilno poslovanje te pozitivni financijski pokazatelji

izvrsna direktorica

Kako smo to ostvarili?

Svaki pojedini član tima zaslužan je za uspjehe koje smo ostvarili, svatko u svojoj domeni.

Ponosna sam na svakoga: Sandru, koja je svakodnevnim radom i uz kontinuiranu edukaciju uspjela marketing dovesti na novu razinu; doktoricu Jelčić koja je u manje od godinu dana stvorila bazu svojih zadovoljnih pacijentica s naglaskom na trudnice; doktoricu Lukas-Stančin koja je u svega nekoliko mjeseci oduševila pacijentice svojim pristupom; doktoricu Obad koja je sa nama već dugi niz godina; doktoricu Marušić koja se vrlo brzo uklopila u tim i ispunila očekivanja naših pacijenata; sestre Gogu, Mariju i Ivanu koje uspješno vladaju svim zadacima i na prvoj fronti pružaju najbolje pacijenticama; stručne suradnice Franku, Žaklinu, Doriu bez kojih tim ne bi bio potpun; studentice i studenta koji marljivo rade u svojim ulogama i čine razliku. Ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez ravnateljice Mazalin, koja je prije svega liječnik velikog srca spremna napraviti extra mile za pacijentice. Također imam veliku sreću da je uz mene u Upravi izvrstan partner bez kojeg promjene i rezultati ne bi bili ostvareni.

Tajni recept ne postoji niti se išta događa preko noći. Zvuči kao klišej, ali u poduzetništvu, uspjeh dolazi kao rezultat jasne vizije, ustrajnosti, dosljednosti, puno rada i truda i odricanja često umjesto odmora i zabave.

Uz to je potrebna snažna unutarnja motivacija kao pokretač, pa i u onim trenucima kada ti je dosta svega jer je stres postao prevelik. Osobno vjerujem da način života koji mi poduzetnici imamo daje veliku slobodu i prostor za kreiranje vlastitih pravila što je priceless, ali tu je i velika odgovornost koja često djeluje kao teret. Tako da je nužno da volimo to što radimo!

tim poliklinike mazalin zagreb

Nekoliko pitanja za kraj…

1.Koji savjet bi sebi dali na početku poduzetničke karijere, sada kada se osvrnete na to razdoblje?

Više vjeruj sebi, manje se nerviraj, budi ponekad manje tvrdoglava i ne shvaćaj sve osobno.

2. Najveći poslovni izazov u 2021. godini?

Upravljanje svim promjenama unutar poslovanja paralelno i održavanje standarda na najvišem nivou u vrijeme krize.

3. Bavite se coachingom, primjenjujete li to na poslu?

Coaching mi je pomogao dodatno izgraditi komunikacijske vještine i vještine promatranja/slušanja, što mi pomaže u razgovoru sa timom, partnerima i trećim stranama.

4. U poduzetništvu, pogotovo na vodećim pozicijama je manji broj žena u odnosu na muškarce. Smatrate li da zdravstvena djelatnost mijenja ovaj “omjer”?

Voljela bih da omjer bude što ravnopravniji i smatram da idemo u tom smjeru. Međutim prije svega bih htjela da na rukovodećim pozicijama budu: sposobni, odgovorni, ambiciozni, pravedni, inovativni i vrijedni leaderi, bez obzira na spol.

5. Kakva su vaša očekivanja za 2022. godinu imate li neke nove projekte u planu?

Nedavno sam čula citat koji opisuje mene i članove Uprave Poliklinike u 2022. godini: Like the turtle, we must stick out our neck if we want to go forward. Tako da, u ovoj godini čekaju nas novi projekti, novi rizici i velika vjera prije svega u tim, a također u nove uspjehe.

 

Prijavite se na naš newsletter

 • U nastavku označite koje kategorije/teme blogova vas zanimaju (možete označiti i više kategorija):
  Svojom prijavom pristajete da vam naše novosti i obavijesti stižu na e-mail adresu. Ovu privolu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera, te ćemo, u slučaju povlačenja privole, vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim uvjetima korištenja i pravilima privatnosti.
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.