×

Suradnja s UNICEF-om

Uz prevenciju i očuvanje zdravlja, jedna od misija Poliklinike Mazalin je humanitarno djelovanje i doprinos društveno odgovornom ponašanju. Posljednjih godina, surađujemo s UNICEF Hrvatska kroz razne donacije kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije – djeci i lokalnoj zajednici pošto vjerujemo kako je to ulaganje u budućnost.

U izazovnoj 2020. godini kako bismo doprinijeli u borbi protiv pandemije koronavirusa, odlučili smo donacijom podržati UNICEF-ovu kampanju „Zajedno protiv koronavirusa“. Cilj donacije je bila pomoć u nabavi zaštitne opreme (zaštitna odijela, FFP2 i FFP3 maske, rukavice i drugo) za zdravstvene radnike i  djelatnike u sustavu socijalne skrbi, nabava sredstva za dezinfekciju i higijenske potrepštine,  podrška školovanju na daljinu, pružanje psihosocijalnu pomoći za najranjiviju djecu i njihove obitelji te zaštita djece od nasilja na internetu te negativnih utjecaja dezinformacija i lažnih vijesti.

Unicef Poliklinika Mazalin

Kroz 2021. godinu nastavili smo suradnju s UNICEF Hrvatska te smo dio sredstva odlučili donirati za pomoć najmlađima – djeci s teškoćama u razvoju.

Kao i Poliklinika Mazalin, UNICEF se zalaže da se svakom djetetu s teškoćama omogući pravovremeni pristup ranoj intervenciji i drugim potrebnim uslugama te osiguraju jednake obrazovne mogućnosti za djecu s teškoćama u razvoju od najranije dobi.  UNICEF svojim programima želi podupirati sustave zdravstva, socijalne skrbi i obrazovanja u razvoju pravovremenih, kvalitetnih i dostupnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji u RH.

UNICEF će doniranim sredstvima podržati: 

 • uspostavljanje i proširenje usluga dnevnog boravka za djecu s teškoćama 
 • uvođenje usluga grupne psihosocijalne podrške za djecu s teškoćama  
 • uvođenje kvalitetnih programa podrške za roditelje

Unicef Mazalin

UNICEF će sredstva prikupljena od donacija uložiti u: 

 • specijaliziranu edukaciju stručnog osoblja za pružanje usluga dnevnog boravka, psihosocijalne podrške, podrške roditeljstvu i drugih usluga
 • potrebnu opremu (didaktičku, namještaj, dr.) za pružanje usluga dnevnog boravka i psihosocijalne podrške.   

 

Na budućnost u Poliklinici Mazalin gledamo vedro, pozitivno i s planom za daljnje humanitarno djelovanje te pomoć onima kojima je to najpotrebnije

Tim Poliklinike Mazalin

Prijavite se na naš newsletter

 • U nastavku označite koje kategorije/teme blogova vas zanimaju (možete označiti i više kategorija):
  Svojom prijavom pristajete da vam naše novosti i obavijesti stižu na e-mail adresu. Ovu privolu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera, te ćemo, u slučaju povlačenja privole, vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim uvjetima korištenja i pravilima privatnosti.
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.