NARUČITE SE NA 3D ULTRAZVUK

NARUČI SE

3D ginekološki ultrazvuk

Trodimenzionalni 3D ginekološki ultrazvuk nije dio standardnog ginekološkog pregleda, ali se preporučuje pošto je na ovaj način moguće vidjeti trodimenzionalni prostorni prikaz te na vrijeme otkriti razne anomalije na maternici poput mioma, cista, polipa, septuma i atipičnog izgleda maternice.

izolacija

Što je 3D ginekološki ultrazvuk? Kada se preporuča?

Ginekološki 3D ultrazvuk složeniji je od klasičnog 2D ultrazvuka pošto dobivamo dimenziju slike te zahtijeva veliko iskustvo, znanje i nadarenost liječnika što naši vrhunski doktori s višegodišnjim iskustvom imaju. Pomoću 3D ultrazvuka moguće je na vrijeme preventivno otkriti brojne anomalije u ženskom genitalnom sustavu.

Što je moguće vidjeti 3D ginekološkim ultrazvukom?

3D ultrazvukom mogu se vidjeti razne anomalije na maternici, miomi, ciste, polipi. Idealna je metoda za otkrivanje urođenih malformacija ženskih genitalnih organa. Neizostavan je u kontroli ginekološko onkoloških pacijentica, radi praćenja učinka terapije. 3D ultrazvukom moguće je otkriti sumnju na karcinom vrata maternice, nakon čega je onda potrebno napraviti papa test i kolposkopiju uz ciljanu biopsiju.

Naši doktori

Dr. Tihana Mazalin

“Svakako bih vam preporučila uz redovite preglede 2D ultrazvukom i pregled 3D ultrazvukom po potrebi.”

Česta pitanja

Kako se pripremiti za 3D ginekološki ultrazvuk?

Za 3D ultrazvuk ne treba posebna priprema. Ukoliko je pacijentica imala spolne odnose prije dolaska na pregled, potrebno je isprazniti mjehur.

Koja je razlika između 2D, 3D i 4D ultrazvuka?

2D ultrazvuk je dvodimenzionalna, klasična crno-bijela slika kojom je moguće promatrati pacijenticu ginekološki ili pratiti trudnoću. 3D ultrazvuk omogućuje trodimenzionalni prikaz, gdje  pokazuje sliku u prostoru. 4D ultrazvuk dodaje novu dimenziju, pokret, gdje se prikazuje potpuna slika ploda u stvarnom vremenu.

Ultrazvuk se osim za ginekološki pregled, koristi i za praćenje trudnoće, pregled štitnjače, abdomena, zdjelice, dojki, limfnih čvorova, srca, kod sumnje na duboku vensku trombozu i mnogih drugih indikacija.

3d ginekološki ultrazvuk

Koja je cijena 3D ultrazvuka?

Cijena 3D ultrazvuka je 500 kn.
Ostale cijene usluga saznajte u našem cjeniku.

Dodatne informacije

Prvi ginekološki pregled
Prvi spolni odnos
Sve što trebate znati o endometriozi

 

Autor: Dr. Tihana Mazalin

Naručite se na pregled

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.