×

Interna i Endokrinologija

U našoj je prirodi da budemo posvećeni čovjeku i njegovu zdravlju.

S pacijentima uvijek dijelimo najvažnije trenutke za njihovo zdravlje. Jedan od segmenata cjelovitog pristupa zdravlju su i usluge koje nudimo na području interne medicine. Svjesni činjenice da moderna medicina zdravlju pristupa multidisciplinarno i cjelovito, pojavila se želja da u Poliklinici Mazalin našim pacijentima pružimo kvalitetnu dijagnostiku i liječenje u domeni bolesti unutarnjih organa, a koju prate najviši standardi i izvrsnost koji su u sklopu Mazalin principa rada obilježili naš rad prethodnih godina.

Što je interna medicina?

Interna medicina, a kako je često nazivaju i 'kraljica medicine' glavna je i središnja grana medicinske struke kroz povijest pa sve do danas. Riječ je o grani medicine koja se bavi otkrivanjem uzroka, dijagnosticiranjem, liječenjem, a danas sve više i prevencijom bolesti unutarnjih organa svih organskih sustava u tijelu.

Bolest jednog organskog sustava često ima posljedice na druge organske sustave jer svi organi u tijelu djeluju kao neodvojiva cjelina. Primjerice, šećerna bolest utječe na kardiovaskularni sustav, zdravlje jetre, zdravlje bubrega, zdravlje vida, ali ima i veliki utjecaj na spolno zdravlje, kako muškaraca (doprinos impotenciji) tako i žena (kroz inzulinsku rezistenciju i sindrom policističnih jajnika).

Tko su liječnici internisti?

Liječnik specijalist interne medicine, odnosno kolokvijalno zvan 'internist', specijalist je medicine koji je položio specijalistički ispit iz interne medicine.

Kako je medicina danas napredovala, liječnici internisti subspecijalizirani su u neku od njezinih grana pa tako danas postoje specijalisti nefrolozi koji se bave bolestima bubrega, endokrinolozi i dijabetolozi koji se bave endokrinološkim bolestima i šećernom bolesti, pulmolozi koji proučavaju bolesti pluća, kardiolozi koji se bave bolestima srca i krvožilnog sustava i mnogi drugi.

Što je endokrinologija?

Endokrinologija je grana interne medicine koja se bavi endokrinološkim sustavom.

Endokrinološki sustav jedan je od glavnih sustava u našem tijelu, a čine ga sve žlijezde s unutrašnjim izlučivanjem hormona.

Hormoni su bitni 'glasnici' za razne biokemijske i fiziološke procese u našem tijelu i služe za prijenos informacija kako bi uskladili rad našeg tijela. Hormoni su, između ostalog, danas sve više prepoznati kao glavne molekule koje podliježu utjecaju stresa, prehrane, spavanja i koji se, kao pozadinski faktori, kriju iza mnogih bolesti koje danas uzrokuju moderne pandemije.

Endokrinologija i dijabetologija – zašto su u našem fokusu?

Šećerna bolest, pretilost i sindrom policističnih jajnika sve su češće bolesti današnjice koje imaju značajan doprinos u razvoju mnogih drugih bolesti, a doprinose i značajnom udjelu smrtnosti i smanjenoj kvaliteti života modernog čovjeka. Osim toga, veliki je utjecaj ovih bolesti i na reproduktivno i ginekološko zdravlje koje je u srži ideje i rada Poliklinike Mazalin.

Kronične bolesti glavni su izazov modernog društva, a posebne su po tome što pred pacijenta i liječnika stavljaju izazove: kontinuiranog praćenja i ocjene zdravstvenog stanja; redovite procjene učinka liječenja; uočavanja i ranog prepoznavanja komplikacija proizašlih iz glavne, kronične bolesti te edukacije pacijenata o njihovom stanju i načinima njegova liječenja.

Liječenje i briga o pacijentima s kroničnim bolestima ističe se po tomu što zahtijevaju partnerski odnos i suradnju između pacijenta i liječnika kako bi ishodi liječenja bili što bolji i kvalitetniji.

Odgovaranje na pitanja i nedoumice, edukacija pacijenta o važnosti pridržavanja dijetetsko-higijenskih mjera i redovitog uzimanja lijekova te redovita kontrola laboratorijskih nalaza i zdravstvenog stanja zahtijevaju vrijeme, temeljitost, predanost i posvećenost pacijentu.

U Poliklinici Mazalin nastojimo upravo to i pružiti jer držimo da je povjerenje između pacijenta i liječnika ključ uspješnog liječenja.

Treba vam endokrinolog privatno? Na pravom ste mjestu!

U Poliklinici Mazalin fokusirani smo na opću internu medicinu, s posebnim naglaskom na endokrinološku i dijabetološku problematiku, a s ciljem da prepoznamo i odgovorimo na zahtjeve naših pacijenata.

U Poliklinici Mazalin dr. Ranogajec, liječnica s dugogodišnjim iskustvom u skrbi i liječenju pacijenata sa šećernom bolesti i drugim internističkim problemima, prenijela je svoje iskustvo, interest i volju u Mazalin princip rada te stoji na raspolaganju našim pacijentima za usluge: općeg internističkog pregleda, dijabetološkog pregleda, očitanja, interpretacije i konzultacije oko internističkih nalaza te snimanja i očitanja nalaza EKG-a.

Opći internistički pregled, s naglaskom na endokrinološki sustav i znakove te komplikacije šećerne bolesti sastavni je dio dijagnostičke obrade, ali i kontinuiranog praćenja pacijenata s kroničnim bolestima.

U sklopu usluga, nudimo i mogućnost snimanja i tumačenja nalaza elektrokardiografije koja je standardni i neodvojivi postupak pri prvom internističkom pregledu te pripremi pacijenata za operativne i druge invazivne zahvate koji će se provoditi u općoj anesteziji.

Cijene internističkih i endokrinoloških usluga možete pronaći u cjeniku.

Opći internistički pregled

Saznajte više

Endokrinološki pregled

Saznajte više

Pregled dijabetologa

Saznajte više

EKG s očitanjem

Saznajte više

partner image

Naručite se na pregled