×

NARUČITE SE NA 4D ULTRAZVUK

NARUČI SE

4D Ultrazvuk

4D ultrazvuk najbolje je napraviti između 22. i 28. tjedna trudnoće, a stvara sliku u pokretu koja je korisna za detekciju neurološkog razvoja fetusa na temelju analize njegovih pokreta.

trudnica-u-ordinaciji-s-Mazalin

 

Što je 4D uzv? Kada se preporuča?

4D ultrazvuk je pretraga koja se preporuča iza 20.-tog tjedna trudnoće, jer je to doba trudnoće kada je plod dovoljno velik i u relativno dosta plodne vode, pa se može bolje vidjeti. Kvaliteta slike ovisi najviše o položaju ploda za vrijeme pregleda, sjelu posteljice i debljini trbušne stijenke same trudnice. Prije 4D ultrazvuka preporuča se napraviti Anomaly scan.

4D Ultrazvuk

Što je moguće vidjeti 4D ultrazvukom?

Pomoću 4D ultrazvuka moguće je vidjeti morfologiju fetusa (udovi poput šaka, stopala, spolovila, trup, morfologija glavice, kralježnica, lice ploda). Ako je pregled uspješno obavljen (odnosno plod se „dao“ slikati odnosno bude odgovarajuće okrenut), tada pacijentica dobije slike i snimku 4D ultrazvuka na USB-u ili se kompletan pregled šalje na mail pacijentice.

4D Ultrazvuk

 

Kako se pripremiti za 4D ultrazvuk?

Kako se  radi od drugog tromjesečja, potrebno je prije pregleda isprazniti mokraćni mjehur te donijeti sve ranije snimke i nalaze kako bi ginekolog mogao pratiti tijek trudnoće.

Naši doktori

Dr. Lukas-Stančin

“Ukoliko želite imati sliku vaše još nerođene bebe i imate sreće pa beba stoji pogodno za takav pregled, svakako se naručite na 4D ultrazvuk.”

dr-lukas

 

4D Ultrazvuk

Česta pitanja

Koja je razlika između 3D i 4D ultrazvuk?

4D ultrazvuk osim trodimenzionalnog izgleda ploda uključuje i pokret.

Dobije li pacijentica sliku 4D ultrazvuka? Koliko traje pregled 4D ultrazvukom?

Ukoliko je pregled uspješno obavljen (plod se „dao“ slikati), tada pacijentica dobije slike i snimku 4D ultrazvuka na USB-u ili se kompletan pregled šalje na mail pacijentice.

Pregled traje najmanje 30 min do sat vremena.

trudnica-s-partnerom

 

Koja je cijena testa za trudnoću?

Cijena 4D ultrazvuka je 99€ (750,00 kn).

Ostale cijene usluga saznajte u našem cjeniku.

Dodatne informacije

Vodič kroz ultrazvuk u trudnoći
Čemu služi prenatalna dijagnostika?
Najčešća pitanja u trudnoći

 

Autor: Dr. Igor Srček Dr. Iva Pitner

Ovaj dokument zajedno s fotografijama sadržanima u istome predstavlja intelektualno vlasništvo Poliklinike Mazalin te je kao takav zaštićen zakonom, ili se koristi sukladno odobrenju nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu, kao i sukladno drugim potrebnim odobrenjima. Slijedom navedenog, na isti dokument kao i fotografije sadržane u istome primjenjuju se odredbe Općih uvjeta korištenja internet stranice Poliklinike Mazalin kojima je propisana zaštita intelektualnog vlasništva.

partner image
partner image
partner image

Naručite se na pregled