NARUČITE SE NA 4D ULTRAZVUK

NARUČI SE

4D Ultrazvuk

4D ultrazvuk najbolje je napraviti između 22. i 28. tjedna trudnoće, a stvara sliku u pokretu koja je korisna za detekciju neurološkog razvoja fetusa na temelju analize njegovih pokreta.

Trudnički ultrazvuk Poliklinika Mazalin

Što je 4D uzv? Kada se preporuča?

4D ultrazvuk je pretraga koja se preporuča iza 20.-tog tjedna trudnoće, jer je to doba trudnoće kada je plod dovoljno velik i u relativno dosta plodne vode, pa se može bolje vidjeti. Kvaliteta slike ovisi najviše o položaju ploda za vrijeme pregleda, sjelu posteljice i debljini trbušne stijenke same trudnice. Prije 4D ultrazvuka preporuča se napraviti Anomaly scan.

Što je moguće vidjeti 4D ultrazvukom?

Pomoću 4D ultrazvuka moguće je vidjeti morfologiju fetusa (udovi poput šaka, stopala, spolovila, trup, morfologija glavice, kralježnica, lice ploda). Ako je pregled uspješno obavljen (odnosno plod se „dao“ slikati odnosno bude odgovarajuće okrenut), tada pacijentica dobije slike i snimku 4D ultrazvuka na USB-u ili se kompletan pregled šalje na mail pacijentice.

Kako se pripremiti za 4D ultrazvuk

Kako se pripremiti za 4D ultrazvuk?

Kako se  radi od drugog tromjesečja, potrebno je prije pregleda isprazniti mokraćni mjehur te donijeti sve ranije snimke i nalaze kako bi ginekolog mogao pratiti tijek trudnoće.

Naši doktori

Dr. Tihana Mazalin

“Ukoliko želite imati sliku vaše još nerođene bebe i imate sreće pa beba stoji pogodno za takav pregled, svakako se naručite na 4D ultrazvuk.”

Česta pitanja

Koja je razlika između 3D i 4D ultrazvuk?

4D ultrazvuk osim trodimenzionalnog izgleda ploda uključuje i pokret.

Dobije li pacijentica sliku 4D ultrazvuka? Koliko traje pregled 4D ultrazvukom?

Ukoliko je pregled uspješno obavljen (plod se „dao“ slikati), tada pacijentica dobije slike i snimku 4D ultrazvuka na USB-u ili se kompletan pregled šalje na mail pacijentice.

Pregled traje najmanje 30 min do sat vremena.

Koja je cijena testa za trudnoću?

Cijena 4D ultrazvuka je 600,00 kn.

Ostale cijene usluga saznajte u našem cjeniku.

Dodatne informacije

Vodič kroz ultrazvuk u trudnoći
Čemu služi prenatalna dijagnostika?
Najčešća pitanja u trudnoći

 

Autor: Dr. Tihana Mazalin

Naručite se na pregled

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.