×

Česta pitanja o laserskom uklanjanju dlaka

Je li ovo stvarno trajno uklanjanje dlaka?

Clarity II je medicinski laser sa dvije valne duljine i revolucionarnim inteligentnim sposobnostima, osmišljen kako bi omogućio brže i učinkovitije tretmane, za sve tipove kože i trajno uklonio dlake.

Snagom od 20 000 W, pet puta je snažniji te u kraćem intervalu nježno dovodi energiju direktno do folikula dlake, strukture subcutisa kože, kako bi rast novih dlaka bio spriječen.

Nakon uništenja, sa svakim novim tretmanom unutar paketa, dlaka je u cijelosti uklonjena i onemogućen je njen daljnji rast. Rezultat ove vrlo učinkovite metode je mekša koža bez dosadnih dlačica.

Koji laser koristimo za izvođenje laserskih tretmana?

Tretmane trajnog uklanjanja dlaka, laserskog pomlađivanja kože, laserskog uklanjanja hiperpigmentacije i laserskog smanjenja/uklanjanja vena i kapilara izvodimo s najinovativnijim medicinskim laserom na svijetu, Clarity II brenda Lutronic. 

Česta pitanja o laserskom uklanjanju dlaka

Koliko se tretmana preporučuje? Je li potrebno održavanje rezultata?

Broj potrebnih tretmana ovisi o nekoliko čimbenika kao što su koža, boja i struktura dlake. Za trajni učinak preporuča se paket od 7 tretmana. Razlog tome je što dlake rastu u različitim fazama (anagena, katagena, telogena). Da bi tretman bio uspješan i da bi se uništila dermalna papila (stanica koja hrani dlaku i omogućava njen rast), potrebno je da laserom tretiramo dlake u aktivnoj (anagenoj) fazi rasta. Jedino paketom 7 tretmana možemo garantirati trajnost rezultata.

Održavanje rezultata može biti potrebno u rijetkim situacijama (do 5 % slučajeva), ako se kroz godine pojavi hormonalni disbalans (primjerice menopauza, problemi endokrinog sustava) pa se iz tog razloga „probude“ uspavani folikuli. Ne brinite, ukoliko do toga dođe, imat ćete mogućnost daljnje korake tretiranja dogovoriti sa našim stručnim osobljem.

Tko je kandidat za lasersko uklanjanje dlaka? Mogu li se tretirati i svijetle dlačice?

Clarity II je medicinski laser s dvije valne duljine 755nm Alexandrite i 1064nm Nd:YAG. Ova laserska tehnika idealna je za trajno uklanjanje dlačica za sve tipove kože, bilo svijetliju, tamnu ili preplanulu.. Najbrži rezultati postižu se na svijetloj puti i tamnoj boji dlaka. Tretmanu laserskog uklanjanja dlaka u mogu pristupiti žene i muškarci, te se mogu tretirati svi dijelovi tijela. 

Svjetlije dlačice sadrže manje pigmenta (melanina) za razliku od tamnijih dlačica, ali preciznost i jačina našeg lasera omogućava tretiranje i tih dlačica. Postoji mogućnost da će biti potreban nešto veći broj tretmana, a napredak će pratiti naše stručno osoblje uz preporuke.

Kod crvenih dlačica boja pigmenta varira između crveno-smeđe i žute (pheomelanin) što je također razlika naspram tamnijih dlačica ali i u ovakvim slučajevima Clarity II pruža uspješne rezultate.

 

S kojih je područja moguće laserski ukloniti dlake?

Laserom možemo tretirati sva područja na tijelu, jer zahvaljujući Clarity II nastavcima u različitim veličinama s lakoćom tretiramo lakše i teže dostupna područja. 

Koliko traje pojedini tretman?

Trajanje tretmana ovisi o području tijela koje se tretira. Okvirno trajanje je od 5 minuta (manja područja) do 30 minuta (veća područja). 

Ako izvodimo tretmane na više različitih područja, može biti potrebno i do sat vremena za tretiranje svih regija. Tretmani Clarity II laserom 45% su brži, čime značajno skraćujemo trajanje tretmana i štedimo vaše vrijeme.

MANJE REGIJE (5-10 minuta) : 

 • Nadusnice
 • Obrazi
 • Zalisci
 • Brada
 • Vrat
 • Uške
 • Pazusi
 • Šake
 • Grudi
 • Pupak
 • Trtica
 • Stopala

 

SREDNJE REGIJE (15-20 minuta) :

 • Ramena
 • Podlaktice
 • Nadlaktice
 • Trbuh
 • Leđa (parcijalno)
 • Bikini (mini)
 • Stražnjica 

 

VEĆE REGIJE (do 30 minuta)

 • Cijele ruke
 • Bikini (maxi)
 • Potkoljenice
 • Bedra
 • Cijele noge
 • Leđa
 • Prsa 

 

Boli li tretman?

Clarity II laser omogućava najbezbolnije laserske tretmane epilacije na tržištu. Zbog čega je to tako? Naš laser radi s dva patentirana, dinamička sustava hlađenja koja se koriste tijekom tretmana te čine tretman neinvazivnim i nježnim za kožu. Inovativna tehnologija lasera omogućava direktno ciljanje dlake koja se tretira, dok koža oko dlake ostaje netaknuta. Laserski tretman nije u potpunosti bezbolan, možete osjetiti trnce i blago peckanje što je poželjno i znači da je tretman uspješan te da smo uspješno uklonili korijen dlake.

 

Kako izgleda tretman laserske epilacije?

Svakom klijentu pristupamo individualno, kako bismo postigli maksimalne rezultate. Iz tog razloga prije svakog tretmana pružamo uslugu konzultacija na kojima vam naš stručni tim kozmetologa detaljno daje sve upute vezane za tretman. Na konzultacije je potrebno doći sa vidljivim dlakama na području kojeg želite tretirati, kako bi mogli vidjeti boju i tip dlake za postavljanje odgovarajućih parametara.

Proces tretmana je vrlo jednostavan, nakon čišćenja kože od strane našeg tima, dobivate zaštitne naočale i tretman počinje, a na vama je da se samo prepustite u ruke naših stručnjaka.

Po završetku tretmana kozmetolozi će vam na kožu nanijeti umirujući losion koji je namijenjen njezi kože nakon tretiranja laserom.

Kako se pripremiti za tretman?

Tri do četiri tjedna prije tretmana trajnog uklanjanja dlačica potrebno je izbjegavati direktno izlaganje suncu na području koje će se tretirati laserom (sunčanje ili solarij).

Tjedan dana prije tretmana potrebno je prekinuti s primjenom proizvoda koji su fotosenzibilni (retinol, vitamin C) na području koje će se tretirati laserom. 

Također izbjegavajte koristiti kreme za posvjetljivanje kože i losione za samotamnjenje. 

Ako ste do sada koristili klasične načine depilacije kao što su depilacija voskom, šećernom pastom, čupanje dlačica pincetom ili kućnim epilatorom, potrebno je barem 4 tjedna prije tretmana prestati s takvim načinom depiliranja. Time omogućujete dlačicama da ponovno uđu u anagenu fazu i izrastu dok ih neposredno prije laserskog tretmana slobodno možete ukloniti britvicom. 

Ako ste koristili IPL uređaj na području koje će se tretirati, također predlažemo da prođe barem 4 tjedna prije prvog laserskog tretmana, tj. dogovorite termin konzultacija kada dlačice krenu ponovno rasti.

Večer prije dolaska na tretman dovoljno je da obrijete područje koje ćemo tretirati (isključivo britvicom). Iako naši kozmetolozi, prije samog tretmana, očiste kožu koja će biti tretirana, preporuka je da se prije tretmana ne nanose kreme ili losioni

Česta pitanja o laserskom uklanjanju dlaka

Kako tretirati kožu nakon?

Po završetku tretmana kozmetolog će vam nanijeti umirujući losion namijenen za njegu nakon laserskih tretmana, a vi možete po potrebi dodatno nanijeti aloe vera gel/kremu. 

24 sata nakon tretmana  prilikom tuširanja izbjegavajte korištenje bilo kakvih gelova/šampona za tuširanje, izbjegavajte saune, naporno vježbanje i bilo koju aktivnost koja može uzrokovati pretjerano znojenje tijela

Ako ste tretman trajnog uklanjanja dlačica radili na području lica preporučuje se ne nanositi make up 24 sata i redovito nanositi hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom (minimalno SPF30, idealno SPF50). Vrlo je bitno da otprilike četiri tjedna nakon tretmana ne izlažete direktno suncu područje tretiranja. 

Rješava li tretman trajnog uklanjanja dlaka problem uraslih dlaka?

Tretman medicinskim laserom Clarity II preporuča se kod problema uraslih dlaka. Aktivni upalni procesi već nakon prvog tretmana bit će vidljivo smanjeni, jer laser trajno uklanja korijen dlake i istovremeno štiti kožu.

Zbog toga, dlačice nemaju mogućnost ponovnog rasta, ne postoji mogućnost urastanja i pomažemo kod rješavanja ove problematike. 

Zašto je potrebno obrijati dlake?

Kako bi korijen dlake ostao vezan za dermalnu papilu potrebno je izbjegavati čupanje dlake već je dovoljno samo brijanje za postizanje maksimalne uspješnosti tretmana. 

Također, na dan tretmana površina kože treba biti glatka (bez dlačica) kako bi nesmetano mogli provoditi laserski tretman.

Kako tretirati dlake između tretmana?

Između tretmana bitno je dlake tretirati isključivo britvicom. Dlake se ne smiju čupati jer se tako potencijalno uklanja korijen.

Zašto između tretmana mora biti razmak od nekoliko tjedana?

Dlake rastu različitom brzinom i u različitim fazama (anagena, katagena, telogena) te je zbog toga važno da između svakog tretmana bude razmak od nekoliko tjedana koji ovisi o području tijela koje se tretira. Kako bismo bili sigurni da smo svakim tretmanom uništili što više dlaka u anagenoj fazi rasta, bitno je pridržavati se preporučenog razmaka.

Između prva dva tretmana imamo razmak od 4 tjedna. A daljnji razmaci između tretmana su sljedeći:

 • Lice i vrat 3-4 tjedana
 • Prsa, bikini, pazusi 4-6 tjedana
 • Leđa 8-10 tjedana
 • Noge, ruke 10-12 tjedana

Možemo li raditi tretman ljeti?

Tretmane je moguće raditi ljeti, ali potrebna su 4 tjedna prije i nakon tretmana laserom bez direktnog izlaganja suncu. Ne brinite, vaš proces tretmana nećemo prekinuti, već ćemo intervale između tretmana prilagoditi ovisno o vašem godišnjem odmoru i planovima za ljeto. Dulji period između dva tretmana neće umanjiti rezultat lasera, najvažnija je otvorena komunikacija sa našim stručnim osobljem koji će predložiti najoptimalniji termin za tretman tijekom ljeta.

Može li se pristupiti tretmanu bez obzira na proširene vene i kapilare?

Još jedna od inovacija našeg Clarity II lasera su dvije valne duljine što potvrđuje njegovu multifunkcionalnost u rješavanju problema kao što su proširene vene, kapilare, hiperpigmentacije. 

Samim time tretman trajnog uklanjanja dlačica je siguran bez obzira na problem proširenih vena. Dapače, možete dogovoriti i konzultacije sa dermatologicom koja će vam predložiti paket laserskih tretmana za trajno uklanjanje i smanjivanje proširenih vena i kapilara.

Je li tretman siguran za osjetljivu kožu?

Clarity II laser potpuno je siguran za sve tipove kože, pa i osjetljivu kožu. Napredna tehnologija lasera i njegove 3 glavne karakteristike garantiraju siguran tretman:

 • Inteligentno praćenje povećava preciznost tretmana i omogućava dosljednost 
 • Temperature sensing sustav prati optimalnu temperaturu kože i sugerira odgovarajuće parametre za sigurnost i besprijekoran rezultat
 • Clarity II je bezkontaktni laser čime osiguravamo sigurnost i najvišu razinu higijene

 

Koja je razlika između IPL-a, diodnih lasera i našeg?

IPL i diodni laseri rade na principu više izvora svjetlosti čime osim dlake zagrijavaju i okolno tkivo što tretman čini bolnijim, dok Clarity II radi na principu jednog izvora svjetlosti koja cilja samo dlaku bez mogućnosti oštećenja žljezdanih struktura.

Ono što ističe Clarity II u usporedbi s diodnim laserima i IPL uređajima je dubina i način prodiranja u kožu. Svjetlost koju proizvodi Clarity II prodire sve do trećeg sloja kože što je i glavni cilj kako bi mogli uništiti dermalnu papilu preko koje dlaka dobiva hranjive tvari koje su joj potrebne za rast. Tako garantirano trajno uklanjamo  više od 90% dlačica

Kod IPL uređaja ta svjetlost prodire samo do površinskog sloja kože (epiderme) te zbog toga ne postoji mogućnost uništavanja dermalne papile i trajnog uklanjanja dlaka. 

Razlika Clarity II lasera naspram ostalih uređaja je ta što njime ne dodirujemo kožu i ne koristimo gel što nam osigurava maksimalan stupanj higijene. Također, Clarity II ima dva vlastita sustava hlađenja zbog čega je tretman gotovo bezbolan, a rezultat trajan. 

Hoće li se pojaviti neka reakcija nakon tretmana laserom i koliko dugo će biti vidljiva?

Nakon tretmana moguće je pojavljivanje crvenila na koži, blagih edema folikula što je poželjna reakcija jer nam ukazuje da smo uspješno uništili dermalne papile (dlaku). Ovakva vrsta reakcije prestaje biti vidljiva unutar maksimalno 24 sata od tretmana. Preporučamo nanijeti aloe vera gel po potrebi i svakako tretirano područje ne izlagati suncu (pogotovo ne bez zaštitnog faktora). Prije samog tretmana klijent potpisuje formular za pristanak te razgovara sa našim djelatnicima o svim mogućim kontraindikacijama, kako bi spriječili bilo kakve reakcije koje nisu poželjne. 

Nakon zadnjeg izravnog izlaganja suncu koliko dugo moram pričekati za tretman laserom?

Nakon zadnjeg intenzivnog izlaganja suncu (ljetovanje) treba pričekati barem 4 tjedna prije nego što bi se odradio tretman laserom.

Je li tretman siguran ako dojim?

Tretman laserskog uklanjanja dlaka se ne preporuča trudnicama i dojiljama zbog hormonalnih promjena koje su česte u tim razdobljima života. Tretman možete započeti 1-2 mjeseca nakon prestanka dojenja.

Koliko mora proći od trudnoće da bih došla na tretman?

Zbog promjene u balansu hormona koji se događa tijekom i nakon trudnoće potrebno je pričekati 2 mjeseca nakon trudnoće do dolaska na tretmane laserom.

Nakon korištenja kućnog IPL uređaja kada smijem doći na tretman?

Nakon zadnjeg tretiranja dlake IPL uređajem treba proći period od 4 tjedana kako bismo uspješno mogli izvoditi tretmane medicinskim laserskim uređajem.

Taj period je potreban kako bi dlaka prošla sve faze rasta i ponovno bila u anagenoj (aktivnoj fazi). Ako primijetite da su dlake počele rasti i ranije, slobodno se javite te ćemo dogovoriti termin ranije.

Postoje li rizici od neučinkovitosti tretmana laserskog uklanjanja dlaka kod određenih skupina ljudi?

Nakon korištenja drugih tretmana (IPL, diodni laser), postoji manja mogućnost da će za potpunu učinkovitost biti potrebno nešto više tretmana, najbitnije je na konzultacijama napomenuti koji je uređaj korišten prije i kada.

Rizici od neučinkovitosti tretmana mogu se pojaviti ako osoba trenutno ima zdravstvenih problema kao što je hormonalni disbalans koji nije reguliran potrebnom terapijom, ali i u tom slučaju ne znači da će osoba imati potpuno neučinkoviti tretman, već samo postoji mogućnost povratka određenog broja dlačica. 

Kako izgledaju konzultacije za tretman trajnog uklanjanja dlaka?

Konzultacije za tretman trajnog uklanjanja dlačica laserom vodi stručan tim kozmetologa, koji će vam sa zadovoljstvom odgovoriti na sva vaša pitanja. 

Konzultacije se sastoje od uvodnog dijela na kojem ćemo vam objasniti kako funkcionira laser i koji je protokol tretmana. Detaljno ćemo vam objasniti koja je priprema prije dolaska na tretman i kako tretirati kožu nakon tretmana laserskog uklanjanja dlačica. Ako odlučite zakazati prvi termin za lasersko uklanjanja dlačica, potrebno je ispuniti formular kojim prikupljamo vaše podatke kako bismo dobili što bolji uvid u trenutno stanje vaše kože i tip dlake te mogli ponuditi najbolje rješenje.

Koje su cijene paketa, tretmana?

Cijene paketa možete pronaći u našem cjeniku. 

Postoji li mogućnost plaćanja na rate?

U našoj Poliklinici postoji mogućnost plaćanja na rate sa PBZ i Erste karticama.

Naruči se na besplatne konzultacije

Nudimo vam ekskluzivnu priliku za besplatne konzultacije za trajno uklanjanje dlaka s najsuvremenijim laserom na tržištu.

NARUČI SE