×

Zbogom britvicama i vosku uz medicinski laser

Neželjene dlačice su vječna briga koja muči žene i muškarce diljem svijeta.

Ponekad se radi samo o estetskom problemu, no često postoji i niz drugih razloga zašto se odlučujemo na trajno uklanjanje dlačica.

Možda želite osloboditi svoje tijelo od tih sitnih smetnji iz zdravstvenih razloga ili kako biste postigli vrhunske rezultate u sportu. Bez obzira na razlog, mi razumijemo vašu želju za trajnim rješenjem.

U moru tradicionalnih metoda uklanjanja dlačica, postoje četiri velika igrača: brijanje, depilacija vosak i šećerna pasta te epilator.

Ove metode su postale uobičajeni pratitelji u životu svake žene, a često i muškarca. Nažalost, njihova magija traje samo kratko vrijeme.

Zašto biste se zadovoljili kratkotrajnim rješenjima kad vam možemo ponuditi nešto trajnije i efikasnije?

Vjerujemo da ste barem jednom u životu pomislili kako bi bilo prekrasno riješiti se neželjenih dlačica zauvijek.

Medicinski laser Clarity II  naš je tajni sastojak koji to čini mogućim, dostupan ekskluzivno u Poliklinici Mazalin!

U nastavku opisujemo najčešće tradicionalne metode uklanjanja neželjenih dlačica te navodimo prednosti odabira medicinskog lasera.

BRITVICA

Žena brije nogu britvicom

Sigurni smo da ste se već susretali s ovom vrstom depilacije, pa nećemo duljiti.

Brijanje je brz, jednostavan i relativno jeftin način uklanjanja dlačica s površine kože. No, ima svoje nedostatke.

Korijen dlake se ostavlja netaknut, što znači da će se dlačice brzo vratiti te rasti deblje i oštrije nego prije.

Također, zbog smjera brijanja koji je suprotan rastu dlačica, veća je mogućnost ozljeda (posjekotina).

Nakon brijanja može se pojaviti crvenilo, iritacija kože te problem uraslih dlačica, posebno neugodan tijekom ljetnih mjeseci.

Vjerojatno ste već utrošili mnogo vremena tijekom života na depilaciju britvicom.

Često se morate neočekivano zaustaviti i izdvojiti vrijeme kako biste obavili ovaj postupak, što može predstavljati izvor frustracije.

CLARITY II

Medicinski laser Clarity II revolucionarno je otkriće u svijetu medicinskih lasera.

Da bismo uklonili neželjene dlačice, Clarity II koristi posebnu tehnologiju koja usmjerava snop svjetlosti na ciljano područje.

Ova tehnologija nam omogućuje da djelujemo precizno, ciljajući samo folikul dlake, dok ostatak okolnog tkiva ostaje netaknut. Na taj način, možemo uništiti dlačicu na korijenu bez ikakvih neželjenih oštećenja okolnih struktura.

Budući da usmjerena svjetlost lasera probija sve do početka potkožnog tkiva gdje uništava dermalnu papilu koja sadrži krvne žile odgovorne za opskrbu dlake kisikom i hranjivim tvarima, Clarity II medicinski laser trajno uklanja minimalno 90 % dlačica te uz paket tretmana sprječava njihov daljnji rast.

Nakon svakog laserskog tretmana, dlačica je sve manje i sve su rjeđe. Clarity II u potpunosti je siguran te učinkovit pri tretiranju uraslih dlačica.

S ovim inovativnim uređajem, ne samo da štedimo vaše dragocjeno vrijeme, već podižemo i samu kvalitetu rezultata na sasvim novu razinu.

Možda se pitate kako to postižemo?

Clarity II je impresivnih 45% snažniji i brži od drugih uređaja, što omogućuje postizanje vrhunskih rezultata u rekordnom vremenu.

Također, osigurali smo visoku razinu sigurnosti zahvaljujući našem Temperature sensing sustavu koji pažljivo prati temperaturu kože i predlaže optimalne postavke kako bismo postigli besprijekoran rezultat, bez ikakvih štetnih učinaka na kožu. Uz to, naš sustav hlađenja dodatno osigurava ugodan tretman, gotovo bezbolan za vas.

VOSAK

Žena brije nogu voskom

Depilacija voskom još je uvijek najpopularnija metoda uklanjanja neželjenih dlačica, međutim može biti poprilično bolna.

Pored profesionalnih kozmetičkih salona, ova je tehnika dostupna i za korištenje kod kuće.

Važno je imati na umu da iako se čini jednostavnom, postoji određeni rizik od nuspojava. Mogu nastati nuspojave poput podljeva, iritacija kože ili čak alergijskih reakcija na vosak.

Vosak se stavlja u smjeru rasta dlačica, a uklanja u suprotnom, što omogućuje izvlačenje dlačica s korijenom.

Uklonjene dlačice ponovno izrastaju nakon 3 do 4 tjedna, što zahtijeva konstantno ponavljanje postupka.

Za depilaciju voskom duljina dlačica mora biti minimalno 4 do 5 milimetara. Naime, ako su dlačice prekratke vosak ih ne može obuhvatiti te iščupati. Spomenuto, zajedno s problemom uraslih dlaka predstavlja dva najveća nedostatka ove metode.

Ne brinite! Imamo rješenje za vas, došli ste na pravo mjesto.
Naša poliklinika opremljena je najnovijom tehnologijom medicinskog lasera što može riješiti sve vaše probleme.

uklanjanje dlaka Clarity II laserom

CLARITY II

Clarity II, naš medicinski laser predstavlja najsigurniju metodu laserskog uklanjanja neželjenih dlačica trenutno dostupnu na tržištu.

Osim što je izuzetno učinkovit u rješavanju problema uraslih dlačica koje često uzrokuju nelagodu i bol, Clarity II laser trajno uklanja dlačice na potpuno bezbolan način u usporedbi sa voskom, sprječavajući pojavu upalnih procesa i modrica.

Jedna od prednosti Clarity II lasera je njegova beskontaktna priroda.

Prilikom tretmana laser ne dolazi u izravan dodir s kožom, što znači da nema potrebe za upotrebom gela ili drugih sredstava. Ovaj pristup zadovoljava najviše higijenske standarde, pružajući vam siguran i čist tretman.

ŠEĆERNA PASTA

Žena skida dlake s ruke šećernom pastom

Egipatska depilacija je metoda uklanjanja neželjenih dlačica koja slično kao depilacija voskom, uklanja dlačice zajedno s korijenom.

Međutim, ova tehnika može biti bolna. Postoje dvije vrste egipatske depilacije ovisno o tome koristi li se šećerna pasta ili gel.

Egipatska depilacija šećernom pastom je tradicionalna tehnika koja uključuje nanošenje zagrijane guste smjese na kožu u suprotnom smjeru od rasta dlačica, a zatim je brzim pokretima uklanjamo u smjeru rasta dlačica.

S druge strane, egipatska depilacija gelom se izvodi na sličan način, ali gel se nanosi u smjeru rasta dlačica, a uklanja se u suprotnom smjeru koristeći trake ili pamučnu tkaninu.

Za oba načina depilacije preporučena duljina dlačica je različita – za tradicionalnu egipatsku depilaciju šećernom pastom dlačice trebaju biti duge oko 3 milimetra, dok za depilaciju gelom trebaju biti dugačke oko pola centimetra.

Važno je napomenuti da može biti izazovno pronaći stručnu osobu koja izvodi ovu tehniku isključivo koristeći prirodne sastojke poput šećera, vode i limunovog soka.

Brojni saloni reklamiraju mješavinu voska i šećera kao šećernu pastu, iako to nije isto.

Također, u rukama nestručnih osoba može doći do iritacija i infekcija. Depilacija šećernom pastom mora se ponavljati svaka 3-4 tjedna i tako zauvijek, ukoliko se odlučite isključivo za ovaj način depilacije.

CLARITY II

Kada se odlučite za naš medicinski laser Clarity II, možete biti sigurni da ste u stručnim rukama.

Naš profesionalni i certificirani tim prošao je mnogobrojne edukacije, a sve kako bismo vam pružili vrhunsku uslugu.

Budući da je laserska svjetlost usmjerena ka melaninu koji se nalazi u folikulu dlake, dlačice je prije zakazanog tretmana potrebno obrijati.

Kao što smo već spomenuli, egipatska depilacija može dovesti do neželjenih posljedica ako je provodi neiskusno osoblje ili ako se ne pridržava odgovarajućih higijenskih standarda. 

Iste možete spriječiti odlučite li se za naš revolucionarni laser – Clarity II, čija je sigurnost i kvaliteta neusporediva s bilo kojom drugom metodom uklanjanja dlačica, uključujući egipatsku depilaciju. 

Još jedna prednost Clarity II lasera je brzina. Za trajno rješavanje problema neželjenih dlačica obično je potrebno između 5 i 30 minuta, ovisno o području koje se tretira.

Za razliku od vremenski zahtjevnog postupka egipatske depilacije s Clarity II laserom sve je puno brže i efikasnije. Nakon odrađenih 7 tretmana, zauvijek ćete biti bez više od 90% dlačica na tretiranom području.

EPILATOR

Žena epilira noge

Električni uređaj za depilaciju ili epilator, funkcionira na principu niza malih pinceta pričvršćenih na rotirajući valjak koji se vrti velikom brzinom i tako čupa dlačice s korijenom.

Brojni su epilatori dostupni na tržištu, a sam postupak depilacije vrlo je jednostavan i praktičan.

Uspoređujući s brijanjem, epilacija pruža dugotrajnije rezultate koji mogu trajati do dva tjedna.

Međutim, postupak epilacije može biti prilično bolan, posebno na osjetljivim područjima.

Prednost epilacije je uklanjanje dlačica s korijenom, što rezultira sporijim ponovnim izrastanjem dlačica.

One postaju tanje i manje vidljive, ali ipak postoji vjerojatnost nastanka uraslih dlačica, što je čest problem.

Važno je napomenuti da ako koža nije prikladno pripremljena prije epilacije, moguće je da se pojavi iritacija kože.

Osim toga epilator često ne uspije ukloniti sve dlačice, pa je potrebno dodatno proći isto područje britvicom ili pincetom nakon završenog tretmana, što oduzima vrijeme.

Za ovu vrstu depilacije potrebno je izdvojiti više vremena, jer sam proces traje dulje, a vrijeme je naš najvažniji resurs.

CLARITY II

Zbogom britvicama i vosku uz medicinski laser

 

Clarity II, naš medicinski laser, ne samo da je izuzetno siguran i brz, već je i opremljen s dva sustava hlađenja koji značajno smanjuju nelagodu i povećavaju osjećaj ugodnosti tijekom tretmana.

Prije dolaska na Clarity II tretman, samo je potrebno obrijati područje koje želite tretirati, a ostatak prepustite našem stručnom osoblju koje će obaviti sav posao za vas.

U današnjem užurbanom načinu života, tu smo za vas – Clarity II medicinski laser, jedini uređaj koji garantira trajno uklanjanje dlaka nakon paketa od 7 tretmana!

Odaberite medicinski laser Clarity II – najsuvremeniji laser s najmodernijom tehnologijom trenutno dostupan u Hrvatskoj i trajno se riješite uraslih i neželjenih dlačica te uživajte u mekoj i glatkoj koži bez ikakvih briga!

 

LITERATURA: 

 1. PubMed. Hair removal
 2. PubMed. Laser hair removal
 3. Skin Science Clinic. Laser hair removal vs waxing vs shaving
 4. Epilation vs laser hair removal

 

 

Autor: Dr. Dominik Ljubas u suradnji sa kolegama iz Poliklinike Mazalin.

Predstavljanje i sadržaj ove stranice smatraju se intelektualnim vlasništvom Poliklinike Mazalin i kao takvi su zaštićeni zakonima koji su trenutno na snazi. Sadržaj ove lokacije zaštićen je odredbama autorskog prava odnosno prava industrijskog i/ili intelektualnog vlasništva.

Poliklinika Mazalin posjeduje autorsko pravo uređivanja, izbora i usklađivanja sadržaja ove lokacije, sukladno članku 277. stavku 2. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima. Fotografije, slike, tekstovi, naslovi, video prikazi, sa ili bez zvuka, te svi drugi dokumenti na web stranici podliježu zakonima o autorskom pravu, industrijskom i/ili intelektualnom vlasništvu, te su kao takvi vlasništvo Poliklinike Mazalin ili treće osobe koja temeljem valjanog pravnog posla jamči ograničeno korištenje sadržaja. Djelomična ili potpuna reprodukcija sadržaja, bez prethodnog pisanog dopuštenja Poliklinike Mazalin strogo je zabranjena, isključujući reprodukciju izvršenu u skladu s potrebama tiska. 

Prijavite se na naš newsletter

 • U nastavku označite koje kategorije/teme blogova vas zanimaju (možete označiti i više kategorija):
  Svojom prijavom pristajete da vam naše novosti i obavijesti stižu na e-mail adresu. Ovu privolu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera, te ćemo, u slučaju povlačenja privole, vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim uvjetima korištenja i pravilima privatnosti.
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.